Karnival Pengajian Tinggi Negara - Zon 1

Ditulis oleh Aida Rahman.

  

 

KUALA LUMPUR – “Meriah” begitulah suasana yang dapat digambarkan di Karnival Pengajian Tinggi Negara (KPTN) Zon 1 bertempat di Padang Varsiti,  Universiti Malaya pada 26 Januari 2013 yang lalu.

Karnival yang bertemakan “1 Dream 2U” atau "Jom Masuk U" ini adalah program tahunan anjuran Jabatan Pengajian Tinggi sejak tahun 2005 dengan kerjasama Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia dan seluruh Institusi Pengajian Tinggi awam dan swasta, Kolej-kolej Komuniti, politeknik  serta sekolah vokasional ini bagi memberikan disasarkan menjadi Pusat Sehenti mendapatkan maklumat mengenai peluang pendidikan tinggi, akreditasi dan pembiayaan. Mereka yang mendapat manfaat adalah lepasan SPM dan setaraf serta STPM dan setaraf di peringkat pengajian program Asasi, Diploma, Ijazah Pertama termasuk Sijil dan Diploma Kemahiran Malaysia.

Majlis pelancaran karnival ini telah dirasmikan oleh Menteri di Pengajian Tinggi, YB Dato' Seri Mohamed Khaled Nordin dengan catatan pengunjung melebihi 20,000 pengunjung pada zon 1 tersebut.

lagi gambar di GALERI BPA

Hubungi Kami Informasi Web
Bahagian Pengurusan Akademik
Universiti Sains Islam Malaysia
Aras 2, Bangunan Canselori
Bandar Baru Nilai, 71800, Nilai, Negeri Sembilan, MALAYSIA

Tel: +606-798 8000, Faks: +606-798 8334, 
Emel: bpa[at]usim.edu.my

Pertanyaan / Maklum Balas: http://helpdesk.usim.edu.my
USIM tidak bertanggung jawab atas segala kerugian/kerosakan yang disebabkan oleh data yang diperolehi dari laman portal ini.

Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan | Notis Hakcipta

Paparan terbaik: Firefox 30 / IE 8 dengan resolusi 1280 x 800
Tarikh Akhir Kemaskini: 25/4/2018

Hakcipta © Universiti Sains Islam Malaysia